21. SCHEDULE OF POSTGRADUATE ENTRANCE TEST (PET) 2018 (There will be separate Test Paper for each subject)

Day	Date	Shift	Course	Timings of Test	Duration
Sunday	13/05/2018	3 rd	M. P. Ed. (Theory*)	4:00 PM - 6:00 PM	2 hrs.
-		1 st	Master in Corporate Communication Management;	8:00 Am - 10:00 AM	2 hrs.
	20/05/2018	2 nd	M. Lib.I.Sc.	12:00 PM - 2:00 PM	21113.
			COMMON EXAM		
Sunday		3 rd	M.A. Anthropology	-	
			M.A. in Social Exclusion and Inclusive Policy,	4:00 PM - 6:00 PM	2 hrs.
			M.A. in Integrated Rural Development and		
			Management; M.Sc. in: - Physics		
			M.Sc. in: - Chemistry	8:00 Am - 10:00 AM 2	
			M.Sc. in: - Zoology		
		1 st	M.Sc. in: - Botany		2 hrs.
			M.Sc. in: - Computer Science		
			M.Sc. in Geology		
Monday	21/05/2018		Master of Agri-Business Management		
monuay	21/00/2010	2 nd	M.C.A.	12:00 PM - 2:00 PM	2 hrs.
			M.A./M.Sc.: - Geography		
			M.A./M.Sc.: - Mathematics		
		3^{rd}	M.A./M.Sc.: - Home Science	4:00 PM - 6:00 PM	2 hrs.
			M.A./M.Sc.: - Psychology M.A. in Education,		
			M.Com.		
	22/05/2018	1 st	Master of Personnel Management and Industrial		0.1
			Relations (MPMIR)	8:00 Am - 10:00 AM	2 hrs.
Tuesday		2 nd	M.A. in Mass Communication	12:00 PM - 2:00 PM	2 hrs.
		3 rd	M.Sc. in Plant Biotechnology,	4:00 PM - 6:00 PM 2 hr	2 hrs.
			M.A. in Public Administration	7.00 T W 0.00 T W Z 1113	
			M.Sc. (Ag) M.Sc. Biochemistry	8:00 Am - 10:00 AM 2 hrs.	
			M. Ed.		
			M.A. in Energy Economics		
		2 nd	M.Sc. in Food Science & Technology		
			M. A. in: - Arabic		
			M. A. in: - Bengali	12:00 PM - 2:00 PM 2 hrs.	
			M. A. in: - Hindi		
			M. A. in: - Marathi		
Wednesday			M. A. in: - Persian		
			M. A. in: -Pali		
			M. A. in: - Sanskrit		
			M. A. in: -Telugu		
			M. A. in: - Urdu		
			M. A. in: - Nepali		
			M. A. in: - English M. A. in: - French		
			M. A. in: - French M. A. in: - I.P.R.		
			M. A. in: - German		
			aomian		

PET Information Bulletin 2018

M. A. in: - Economics M. A. in: - History M. A. in: - Political Science M. A. in: - Political Science M. A. in: - Sociology M.F.A. (Theory*); 4:00 PM - 5:00 PM 1 hrs. M. Ed. (Spl.) V.l.; M. Sc. (Ag) in Soil Science — Soil and Water Conservation, COMMON EXAM M.Sc. in Health Statistics, M.A./M.Sc Statistics, M.A./M.Sc Statistics and Computing, M.Sc. in Statistics and Computing, M.Sc. (Tech.) in Geophysics; M.Sc. (Ag.) Agro-forestry, 8:00 Am - 10:00 AM 2 hrs. COMMON EXAM: 2 nd M.Sc. in Environmental Science (Environmental Technology) Technology COMMON EXAM: 12:00 PM - 2:00 PM 2 hrs. COMMON EXAM: 2 nd LL.M. (1-year)/ LL.M. (2 Year)/ LL.M. (HRDE) 12:00 PM - 2:00 PM 2 hrs. M.A A.I.H.C. & Arch., M.A History of Art
M. A. in: - Political Science M. A. in: - Sociology M. F.A. (Theory*); 4:00 PM - 5:00 PM 1 hrs.
M. A. in: - Sociology
M.F.A. (Theory*); 4:00 PM - 5:00 PM 1 hrs.
M. Ed. (Spl.) V.I.; M.Sc. (Ag) in Soil Science — Soil and Water 4:00 PM - 6:00 PM
M.Sc. (Ag) in Soil Science — Soil and Water
Conservation, COMMON EXAM M.Sc. in Health Statistics, M.A./M.Sc Statistics, M.Sc. in Statistics and Computing, M.Sc. (Tech.) in Geophysics; M.Sc. (Ag.) Agro-forestry, 8:00 Am - 10:00 AM 2 hrs.
COMMON EXAM M.Sc. in Health Statistics, 4:00 PM - 6:00 PM 2 hrs.
M.Sc. in Health Statistics, 4:00 PM - 6:00 PM 2 hrs.
M.Sc. in Statistics and Computing, M.Sc. (Tech.) in Geophysics; 8:00 Am - 10:00 AM 2 hrs.
1st M.Sc. (Tech.) in Geophysics; 8:00 Am - 10:00 AM 2 hrs.
1st M.Sc. (Tech.) in Geophysics; 8:00 Am - 10:00 AM 2 hrs.
M.Sc. (Ag.) Agro-forestry, 12:00 PM - 2:00 PM 2 hrs.
Thursday 24/05/2018 Common Exam: 12:00 PM - 2:00 PM 2 hrs.
Thursday 24/05/2018
Thursday 24/05/2018 2nd LL.M. (1-year)/ LL.M.(2 Year)/LL.M. (HRDE) 12:00 PM - 2:00 PM 2 hrs. M. A A.I.H.C. & Arch., M.AHistory of Art M.AHistory of Art 12:00 PM - 2:00 PM 2 hrs.
Thursday 24/05/2018 M. A A.I.H.C. & Arch., M.AHistory of Art
M.AHistory of Art
M.A Philosophy
3 rd W.A Finiosophy 4:00 PM - 6:00 PM 2 hrs.
Acharya
M.Sc. in Forensic Science
M.Tech. in Agricultural Engineering (Soil and Water
Conservation Engineering)
M.Sc. in Computational Science and Applications in
Signal Processing
M. A. in Manuscriptology & Paleography, 1st MPA- Vocal 8:00 Am - 10:00 AM 2 hrs.
IVII A VOCAI
MPA- Instrumental
MPA- Dance (Theory*)
MBA in Agri-Business
Friday 25/05/2018 M.Sc Applied Microbiology,
COMMON EXAM:
2 nd MBA (Financial Management) / MBA (Foreign Trade)/ 12:00 PM - 2:00 PM 2 hrs.
MBA (Risk and Insurance)
COMMON EXAM:
MASTER OF VOCATIONAL PROGRAMME: 1. Master of Vocation in Retail and Logistics
3 rd Management 4:00 PM - 6:00 PM 2 hrs.
2. Master of Vocation in Hospitality & Tourism
Management
1 st Master of Tourism & Travel Management 8:00 Am - 10:00 AM 2 hrs.
Saturday 26/05/2018 2 nd M.A. Prayojanmoolak Hindi (Patrakarita) 12:00 PM - 2:00 PM 2 hrs.
3 rd M.A. Social Work 4:00 PM - 6:00 PM 2 hrs.

2 hrs.

PET Information Bulletin 2018

				M. Sc. in Bioinformatics; M.A. (Museology),	12:00 PM - 2:00 PM	2 hrs.
		27/05/2018 2 nd	2 nd	COMMON EXAM:	12:00 PM - 2:00 PM	2 hrs.
	Sunday			1. Master of Vocation in Food Processing &		
				Management		
				2. Master of Vocation (Medical Laboratory		
				Technology)		
			3 rd	M. Sc. in Environmental Sciences	4:00 PM - 6:00 PM	2 hrs.
			J	M.A. in Conflict Management and Development		

Schedule of Practical Tests* for MPA / MFA and Physical Fitness Test* for M.P.Ed. (To be conducted at the BHU Campus,								
Varanasi only)								
Monday to Wednesday 11.06.2018 to 13.06.2018 Physical Fitness Test for M.P.Ed.								
All candidates appearing in theory will have to report to M.P.Ed. Physical Fitness Test, on the aforesaid dates at								
Amphitheatre ground at BHU Campus, Varanasi, U.P. at 6.00 a.m. in sports wear/Kit along with their Admit Card.								
Wednesday to Thursday	04.07.2018 to 05.07.2018	Practical examination for MPA						
Friday to Saturday	29.06.2018 to 30.06.2018	Practical examination for MFA						

NOTE:

*For the attention of applicants of MPA, MFA and M.P.Ed.

- (i) The written component of Test for MPA, MFA and M.P.Ed.will be held at all the centres fixed by the University. However, the Physical Fitness Test for M.P.Ed. [see Section 15 (vi)], one practical examination for MPA [See Section 15 (xxv)] and MFA [See Section 15 (xxvi)], for the shortlisted candidates (drawn on the basis of merit of written test) will be conducted at Varanasi only as per aforesaid schedule. Shortlisted candidates will be informed though e-mail/sms on their registered e-mail addresses/ mobile numbers.
- (ii) The shortlisted candidates called for practical examinations are required to come prepared to stay for atleast 2-3 days.
- (iii) All shortlisted candidates of M.P.Ed. who are called for Physical Fitness Test will have to report on the aforesaid dates at Amphitheatre ground at BHU Campus, Varanasi, U.P. at 6.00 a.m. in sports wear/Kits along with their Admit Card.